Υψηλάντου 11, 65403, Καβάλα
251111 2070

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΘΩΡΑΚΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Για πάρα πολλά χρόνια επικρατούσε το στερεότυπο ότι δεν μπορεί να συνυπάρξουν στο σπίτι νεογέννητο μωρό και σκύλος. Όταν γεννιόταν λοιπόν ένα μωρό στην οικογένεια αυτόματα ο σκύλος διώχνονταν εκτός σπιτιού, στο μπαλκόνι ή τον κήπο. Αυτή η άποψη προτείνονταν από το οικογενειακό περιβάλλον αλλά πολλές φορές και από τον ίδιο τον παιδίατρο. Μάλιστα παρόμοιες απόψεις επικρατούν πολλές φορές ακόμα και στις μέρες μας, παρόλο που η ίδια η επιστήμη έρχεται να τις διαψεύσει.
Έρευνες που διεξήχθησαν σε Φινλανδία και Σουηδία έδειξαν ότι όχι μόνο η παρουσία σκύλου μέσα στο σπίτι δεν βλάπτει τα μικρά παιδιά, αλλά μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών όπως ιώσεις του αναπνευστικού, ωτίτιδα, άσθμα.
Η μόνη κατηγορία παιδιών που αντιμετωπίζει πρόβλημα από την συμβίωση με σκύλο είναι τα παιδιά που έχουν αλλεργία στο τρίχωμα του σκύλου. Όμως αυτά τα παιδιά είναι πάρα πολύ λίγα σε αριθμό.
Αν λοιπόν τηρούνται οι απλοί-αυτονόητοι κανόνες υγιεινής τόσο του σκύλου όσο και των μελών της οικογένειας δεν υπάρχει κανένας λόγος να στερήσουμε από τα μικρά παιδιά την παρουσία ενός πιστού τετράποδου φίλου!

Για περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες πατήστε το επόμενο link:

Το παιδί που μεγαλώνει με σκύλο αρρωσταίνει λιγότερο! – blog.petsinaction.gr

Leave a comment