Υψηλάντου 11, 65403, Καβάλα
251111 2070

ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ ΦΙΛΟ ΣΑΣ!

Το καλοκαίρι είναι εδώ! Μικροί και μεγάλοι ανυπομονούν για διακοπές! Σιγά σιγά όλοι σκέφτονται που θα «αποδράσουν», για να ξεφύγουν από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Είτε πρόκειται για παραθαλάσσιο προορισμό είτε για βουνό, είτε για πολλές μέρες είτε για λίγες, οι καλοκαιρινές διακοπές προσφέρονται για στιγμές χαλάρωσης, ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς για όλους: μικρούς, μεγάλους και φυσικά τετράποδους! Αν αυτό το καλοκαίρι σχεδιάζετε διακοπές και θέλετε να ταξιδέψετε με τον τετράποδο φίλο σας, χρήσιμο είναι να γνωρίζετε τι πρέπει να προσέξετε ανάλογα με το είδος του ταξιδιού που θα κάνετε!

Αεροπλάνο: Το αεροπορικό ταξίδι με τον αγαπημένο σας σκύλο ή γάτα θέλει ιδιαίτερη έρευνα και αυτό γιατί οι κανονισμοί διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία. Ισχύουν περιορισμοί σε σχέση με την ηλικία του ζώου, το βάρος του (για το αν θα ταξιδέψει στην καμπίνα μαζί σας ή όχι), τους εμβολιασμούς του και πολλά άλλα!
Ενδεικτικά σας αναφέρουμε τα παρακάτω:
Aegean Airlines: Αν το βάρος του ζώου είναι μέχρι 8 κιλά μαζί με το κλουβί μεταφέρεται στην καμπίνα σε ειδικά κουτιά διαστάσεων μέχρι 55εκ. μήκος x 40εκ. ύψος x 23εκ. πλάτος ή 40εκ. μήκος x 25εκ. ύψος x 25εκ. πλάτος για τα αεροσκάφη τύπου DH8-100 και DH8-400. Αν το βάρος του κατοικίδιου ξεπερνάει τα 8 κιλά, τότε η μεταφορά γίνεται μόνο στο χώρο αποθήκευσης αποσκευών των αεροσκαφών. Η μεταφορά κατοικιδίων στο χώρο αποθήκευσης αποσκευών των αεροσκαφών γίνεται μόνο στα αεροσκάφη τύπου Airbus 319, 320 & 321, τοποθετημένα σε ειδικό κλουβί που πρέπει να έχετε ήδη προμηθευτεί οι ίδιοι.
Ellinair: Η μεταφορά κατοικιδίου γίνεται μόνο μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους και μόνο σε ειδικό κλουβί διαστάσεων 55εκ. μήκος x 45εκ. ύψος x 20εκ. πλάτος. Το συνολικό βάρος κλουβιού και ζώου δεν πρέπει να ξεπερνά τα 8 κιλά.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες των αεροπορικών εταιρειών!

Λεωφορείο ΚΤΕΛ: Αν θέλετε να ταξιδέψετε με λεωφορείο ΚΤΕΛ θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το ζωάκι σας πρέπει να ταξιδεύει σε κλουβί κλειστού τύπου διαστάσεων έως 50εκ. x 40εκ. x 35εκ. (για υπεραστικές διαδρομές). Επίσης δεν επιτρέπετε η μεταφορά του ζώου στο χώρο αποσκευών. Πάντως τα κατά τόπους ΚΤΕΛ έχουν το δικαίωμα να επιτρέπουν την μεταφορά κατοικίδιων ζώων σε συγκεκριμένα δρομολόγια, άρα είναι χρήσιμο να επικοινωνείτε με τα τοπικά πρακτορεία για πληροφορίες και λεπτομέρειες.
Περισσότερες πληροφορίες για την μεταφορά με ΚΤΕΛ δείτε εδώ.

• Τρένο: Σε περίπτωση που σκοπεύετε να ταξιδέψετε με τρένο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κατοικίδια με βάρος μέχρι 10 κιλά ταξιδεύουν σε κλουβί διαστάσεων 50 x 40 x 70 εκ. Η μεταφορά γίνεται είτε στα γόνατα του συνοδού, είτε στους χώρους των αμαξοστοιχιών που προορίζονται για τις αποσκευές χειρός, μόνον υπό την προϋπόθεση ότι αυτό δεν ενοχλεί τους συνεπιβάτες. Σε αντίθετη περίπτωση ο προϊστάμενος της αμαξοστοιχίας μεριμνά για την μετακίνηση του κατοικιδίου και του συνοδού, είτε στις συγκεκριμένες θέσεις για μεταφορά κατοικιδίων, εφόσον αυτές έχουν προβλεφθεί στην αμαξοστοιχία, είτε τοποθετεί το κλουβί στο χώρο φύλαξης αποσκευών, με τη σύμφωνη γνώμη του επιβάτη συνοδού του κατοικιδίου.
Σε περίπτωση που το κατοικίδιό σας είναι πάνω από 10 κιλά βάρος τότε ταξιδεύει σε κλουβί διαστάσεων 118 x 76 x 88 εκ, με τρένα που διαθέτουν όχημα
σκευοφόρου με κλιματισμό και πρόσβαση στον ιδιοκτήτη παρουσία του Προϊσταμένου αμαξοστοιχίας.
Περισσότερες πληροφορίες για την μεταφορά με τρένα εδώ.

• Πλοίο: Στην περίπτωση του ταξιδιού με πλοίο, το ζωάκι σας ταξιδεύει σε κλουβί σε ειδικό χώρο φύλαξης. Εκτός κλουβιού πάντα θα πρέπει να είναι δεμένο με λουρί και να έχει φίμωτρο. Επίσης απαγορεύεται η παρουσία του ζώου σε εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους του πλοίου (καμπίνες, εστιατόριο κ.α.).
Περισσότερες πληροφορίες για μεταφορά με πλοίο εδώ.

Σε κάθε περίπτωση, με όποιο μέσο επιλέξετε να ταξιδέψετε, εννοείτε πως πρέπει να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα έγγραφα που συνοδεύουν το ζωάκι σας (βιβλιάριο υγείας, ηλεκτρονικό μικροτσίπ-ταυτότητα κ.α.). Για περισσότερες λεπτομέρειες να επικοινωνείτε πάντοτε με την εταιρεία που επιθυμείτε να ταξιδέψετε.
Καλές και χαρούμενες διακοπές σε εσάς και τον τετράποδο φίλο σας!

Leave a comment