Υψηλάντου 11, 65403, Καβάλα
251111 2070

ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΙΤΕ “Σ’ΑΓΑΠΩ” ΣΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΣΑΣ!

Είναι δεδομένο πως ανάμεσα στα σκυλιά και τους ανθρώπους υπάρχει μια αμοιβαία σχέση αγάπης, αφοσίωσης και εμπιστοσύνης. Πρόκειται για μια δυνατή σχέση που οι ρίζες της χάνονται στα βάθη του χρόνου. Η αγάπη των συμπαθέστατων τετράποδων για τους ανθρώπους είναι αναμφισβήτητη και οι τρόποι με τους οποίους την εκδηλώνουν πολλοί (δες πώς δείχνει την αγάπη του ο σκύλος εδώ). Η σχέση όμως αυτή όπως ειπώθηκε και πριν είναι αμοιβαία. Και οι άνθρωποι αγαπούν τους σκύλους και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό ώστε να τους θεωρούν μέλη της οικογένειάς τους. Θυμηθείτε πόσες φορές  έχετε ακούσει τη φράση «του φέρεται λες και είναι παιδί του»! Πώς μπορούν όμως οι σκύλοι να εισπράξουν αυτή την υπέρμετρη αγάπη; Πως μπορούμε να τους δείξουμε ότι τους αγαπάμε και μάλιστα με τρόπο ώστε να το καταλάβουν;

Η συνταγή είναι απλή! Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο! Σας παραθέτουμε κάποιους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να πείτε «Σ’ αγαπώ» στον τετράποδο φίλο σας

  • Χάδια και ομιλία: Χαϊδέψτε τον απαλά, είναι ένας τρόπος με τον οποίο εκφράζουν την αγάπη τους τόσο οι άνθρωποι όσο και τα ζώα. Βρείτε τις προσωπικές προτιμήσεις του τετράποδου φίλου σας. Για παράδειγμα του αρέσει να τον χαϊδεύετε στην κοιλιά , στη ράχη ή στα αυτιά; Μιλήστε του ήρεμα και απολαύστε αυτές τις στιγμές χαλάρωσης μαζί του.
  • Κοιτάξτε τον στα μάτια: Είναι κάτι που κάνει πολύ έντονα και ο σκύλος. Δείξτε του λοιπόν την αγάπη σας με έναν γνώριμο για αυτόν τρόπο. Προσοχή όμως! Η επίμονη οπτική επαφή με άλλους σκύλους πέρα από τον δικό σας θα πρέπει να αποφεύγεται καθώς μπορεί να θεωρηθεί απειλή.
  • Αφήστε τον να κοιμηθεί μαζί σας: Αρκετές έρευνες έχουν δείξει πως το να κοιμάται ο σκύλος με τον ιδιοκτήτη του είναι η μεγαλύτερη απόδειξη αγάπης και εμπιστοσύνης.
  • Βόλτες: Ο σκύλος χρειάζεται και απολαμβάνει τις βόλτες. Βρείτε λοιπόν λίγο χρόνο και δείξτε του την αγάπη σας παρέχοντάς του κάτι που ξέρετε πως θα τον κάνει χαρούμενο.
  • Παιχνίδι: Εντάξτε όσο μπορείτε το παιχνίδι με τον τετράποδο φίλο σας στην καθημερινότητά σας. Δεν είναι όμορφο να του προσφέρετε κάτι που σίγουρα θα τον κάνει ευτυχισμένο;
  • Ταΐστε τον με το χέρι: Το να ταΐζετε τον τετράποδο φίλο σας με το χέρι, ιδίως όταν είναι κουτάβι, συμβάλλει στη συναισθηματική σύνδεση μεταξύ σκύλου και ιδιοκτήτη.

Αυτοί φυσικά είναι κάποιοι από τους τρόπους με τους οποίους λέμε σ’ αγαπώ στον σκύλο μας. Αν εσείς αισθάνεστε πως δεν του παρέχετε κάτι από τα παραπάνω σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ανησυχείτε! Σίγουρα έχετε βρει τον δικό σας ιδιαίτερο  τρόπο ώστε να του πείτε ένα ειλικρινές και μεγάλο Σ΄ΑΓΑΠΩ!!!

Leave a comment