Υψηλάντου 11, 65403, Καβάλα
251111 2070

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΣΑΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ!

Ο σκύλος είναι από τα πιο αγαπημένα κατοικίδια του ανθρώπου. Χιλιάδες άνθρωποι τον επιλέγουν και τον εντάσσουν στην οικογένειά τους. Είναι πιστός και αφοσιωμένος σύντροφος, αγαπά τον ιδιοκτήτη του και γίνεται ισότιμο μέλος της οικογένειας. Το ζητούμενο για τον ιδιοκτήτη ενός σκύλου είναι να έχει το ζωάκι του χαρούμενο και ευτυχισμένο. Τότε και αυτό με τη σειρά του ανταποδίδει τα συναισθήματά του και η συμβίωση γίνεται αρμονική! Είναι όμως ο σκύλος σας χαρούμενος και ευτυχισμένος; Και αν όχι τι μπορούμε να κάνουμε;
Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει μια “μαγική συνταγή” προς αυτή την κατεύθυνση. Η συμβίωση με ένα σκύλο απαιτεί καθημερινή και συνεχή ενασχόληση με αυτό και υπάρχουν διάφορα απλά ( και ίσως αυτονόητα ) πράγματα που μπορεί κάποιος να εντάξει στην καθημερινότητά του, ώστε να έχει χαρούμενο το ζωάκι του:
Προσοχή στη σωστή διατροφή: Επιλέξτε μια τροφή υψηλής ποιότητας για τον τετράποδο φίλο σας. Θα του χαρίσει σωματική υγεία και ευεξία.
Φροντίστε την υγεία του: Οι τακτικές επισκέψεις στον κτηνίατρο είναι απαραίτητες. Ακολουθείτε πιστά το πρόγραμμα εμβολιασμού, αντιπαρασιτισμού και γενικά τις συμβουλές του κτηνίατρου.
Περάστε ποιοτικό χρόνο μαζί του: Είναι πολύ σημαντικό να περνάτε καθημερινά ποιοτικό χρόνο με τον σκύλο σας. Να παίζετε μαζί, με τα αγαπημένα του παιχνίδια. Να βγαίνετε καθημερινά βόλτες όχι μόνο για να κάνει τις βιολογικές του ανάγκες, αλλά και για να εξερευνά μαζί σας το περιβάλλον! Η αναζήτηση, που είναι φυσικό ένστικτο του σκύλου, στο πάρκο, το βουνό ή οπουδήποτε είστε μαζί, δημιουργεί δέσιμο και εμπιστοσύνη μεταξύ σκύλου και ιδιοκτήτη.
Φτιάξτε του ένα άνετο και ασφαλές περιβάλλον: Απομακρύνεται από το σπίτι ή τον κήπο αιχμηρά αντικείμενα που μπορεί να τον τραυματίσουν ή αντικείμενα που μπορεί να μασουλήσει και να τα καταπιεί! Φτιάξτε ένα άνετο μέρος για να κοιμάται. Να είναι ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι και όσο το δυνατόν να του παρέχει άνεση και ησυχία για να ξεκουράζεται καλά.
Μιλάτε μαζί του: Η επικοινωνία πάντα παίζει σημαντικό ρόλο. Να μιλάτε με ήρεμο ύφος στο ζωάκι σας. Να του μιλάτε τόσο στη βόλτα όσο και στο σπίτι. Έτσι θα ξέρει ότι το σκέφτεστε και δεν το παραμελείτε. Μην ξεχνάτε να το επιβραβεύεται όταν κάνει κάτι καλό! Η καθημερινή επικοινωνία βοηθά τον ιδιοκτήτη να μάθει τι θέλει να του πει ο σκύλος του! Να μπορεί να καταλάβει τα θέλω του και τις ανάγκες του. Επίσης αναπτύσσει το δέσιμο μεταξύ σκύλου και ιδιοκτήτη και κάνει τον σκύλο πιο αφοσιωμένο και πιστό προς το αφεντικό του!
Προγραμματίστε την καθημερινότητά του: Τα σκυλιά είναι σε αρκετό βαθμό, λάτρεις του προγράμματος. Φροντίστε να κρατάτε όσο γίνεται σταθερές την ώρα του φαγητού και την ώρα της βόλτας του! Το πρόγραμμα δημιουργεί αίσθημα ηρεμίας και ασφάλειας στον σκύλο.
Αυτές είναι μερικές από τις ενέργειες που μπορεί να κάνει κάποιος ώστε να έχει ευτυχισμένο το ζωάκι του. Για κάποιους ίσως να είναι αυτονόητες. Το σίγουρο πάντως είναι ότι κάνοντας αυτά τα απλά καθημερινά πράγματα, ο σκύλος σας θα έχει μια χαρούμενη ζωή. Και επειδή από τη φύση τους, τα σκυλιά ανταποδίδουν την αγάπη που δέχονται, θα σας το δείξουν με ένα χαλαρό χαρούμενο γρύλισμα, ένα κούνημα της ουράς, ένα γλείψιμο στο χέρι ή όπως μπορεί το καθένα! Και τότε θα έχετε κερδίσει έναν πιστό σύντροφο και φίλο!!!

Leave a comment